TYÖHÖNVALMENNUS UUSIMAA

Palvelu, mikä tuottaa sinulle sopivia ratkaisuja.

Palvelu on suunnattu Uudenmaan TE-toimiston ja Uudenmaan alueen työllisyyden kuntakokeilun yli 29-vuotaille asiakkaille. Uudellamaalla konsortion jäseniä ovat Sopimusvuori ry, SunUra Oy, Työvalmennussäätiö Syke, Mielen ry ja Kuntoutussäätiö.

Työtalo tarjoaa erilaisia ura- ja työhönvalmennuspalveluita. Palvelun tavoitteena on auttaa sinua löytämään yksilöllinen polku kohti työelämää, opintoja tai yrittäjyyttä. Saat henkilökohtaisen yksilövalmentajan, joka ohjaa ja sparraa sinua omien tavoitteidesi saavuttamiseksi. Työ- ja työkokeilupaikkojen etsinnässä apuna toimii kokenut ja tehokas yritystiimi.

Työhönvalmennus perustuu yksilölliseen ohjaussuhteeseen valmentajan kanssa kasvotusten ja etäyhteyksiä hyödyntäen. Palvelu kestää enintään 6 kuukautta, jonka aikana työstämme tilannettasi eteenpäin yksilöohjauksellisin keinoin vähintään 1,5 – 2h kuukaudessa.

Työtalon tavoitteet työnhakijalle

Työtalon palveluiden tavoitteena on mahdollistaa asiakkaalle nopea palvelun aloitus ja yksilöllinen asiakkaan tilanteen huomioiva enintään 6 kk palvelupolku. Työtalossa lähdetään liikkeelle asiakkaan omasta palvelutarpeesta ja räätälöidään työnhakua edistävä prosessi.

Koulutuspolulle lähteviä asiakkaita tuetaan ja ohjataan koulutukseen hakeutumisessa, sekä tarvittaessa mahdollisten uravaihtoehtojen selkeyttämisessä. Uravalmennukseen liittyy tutustuminen erilaisiin koulutus- ja työllistymismahdollisuuksiin, sekä kouluttautumiseen ja työllistymiseen liittyviin taloudellisiin tukiin. Uravalmennusta tarvitsevat voivat saada tarvittaessa ammatinvalinta- ja urapsykologin palveluita. Niitä tarjotaan asiakkaille, joilla ei ole ammatillista koulutusta tai jotka tarvitsevat alan vaihtoa tai jotka tarvitsevat urasuunnitelmien selkeyttämistä.

Työnhakupolun asiakkaita autetaan perehtymään työnhakuprosessiin ja erilaisten työnhakukanavien hyödyntämiseen. Heitä autetaan myös laajentamaan näkemyksiään siitä, mistä kaikkialta omaan osaamiseen sopivia työpaikkoja voi löytää ja hakea.  Asiakasta valmennetaan käyttämään ajanmukaisia ja asiakkaalle parhaiten soveltuvia työnhaun menetelmiä, minkä lisäksi kehitetään työnhakuasiakirjoja ja työelämävalmiuksia. Asiakas oppii löytämään ja arvioimaan laaja-alaisesti erilaisia työpaikkavaihtoehtoja oman osaamisensa näkökulmasta.

Itsensä työllistämisestä kiinnostuneita perehdytetään yrittäjyyteen yhtenä työllistymisen vaihtoehtona. Asiakasta opastetaan yrittäjyyden perusteissa ja ohjataan tarvittaessa syventävään palveluun tai yrittäjäkoulutukseen.

Lisäksi:

  • Yritys- ja verkostotiimi tekee työpaikkakartoituksia ja tuottaa palvelun työnhakija-asiakkaiden käyttöön tietoja heidän oman alansa työpaikoista ( palkkatuki-, työkokeilu- ja oppisopimuspaikoista).
  • Järjestämme työnhakija-asiakkaiden tarvitsemat hygieniapassi-, anniskelupassi- ja työturvallisuuskorttikoulutukset joustavasti hyödyntämällä siinä paikallisia korttikoulutuksia järjestäviä tahoja ja koulutus.fi -sivuilla tarjottavia verkkomuotoisia etäkoulutuksia.
  • Vahvistamme työnhakuun liittyen tietokoneiden käytön perustaitoja esim. sähköisen työhakemuksen tekeminen ja somen työnhakukanavien käyttö.
  • Käytössä on myös verkkomateriaalia, jota voidaan hyödyntää itsenäisessä työskentelyssä

Toimintaamme järjestetään

Keski- ja Pohjois-Uusimaalla: Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Toimipisteemme: Niinistönkatu 12 A 2krs 05800 HYVINKÄÄ Wärtsilänkatu 61 04440 JÄRVENPÄÄ

Länsi-Uusimaalla: Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Vihti
Toimipisteemme: Tekniikantie 14 B 340 02150 ESPOO, Kievarintie 23 08700 LOHJA ja Raasepori

» Nopea
palvelunaloitus
» Tavoitteena
nopea työllistyminen
» Yksilöllinen
palvelupolku
» Monipuoliset palvelut
samasta talosta

Miten pääset Työtalon asiakkaaksi?

Asiakkaaksemme pääset, kun olet sopinut asiasta TE-toimiston tai kuntakokeilun kanssa. Palvelu on sinulle maksuton. Mikäli asut Uudellamaalla ja haluaisit palveluun asiakkaaksi, ota yhteys TE-toimistoon Oma asioinnin kautta ja lähetä yhteydenottopyyntö tai sovi suoraan oma-asiantuntijasi kanssa ohjautumisestasi.

Siirtyessäsi Työtalon palveluun, oikeutesi ja velvollisuutesi TE-toimiston asiakkaana säilyvät ennallaan. TE-toimiston kautta työttömyysturvalausunnot ja muut viranomaisasiat hoidetaan kuten aiemmin.